Dačić: Saradnja sa grčkom policijom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je s direktorom policije Grčke Nikolaosom Papajanopulosom o unapređenju saradnje dveju policija.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2012.

20:45

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je za početak iduće godine dogovoreno potpisivanje Protokola o readmisiji, i da je Dačić ponudio pomoć srpskih policajaca tokom turističke sezone u Grčkoj.

Na ručku koji je priredio državni sekretar Vanja Vukić, razgovaralo se o modalitetima saradnje dveju policija.

Dačić je izrazio zahvalnost Grčkoj, narodu i policiji za prijateljske odnose sa Srbijom i istakao spremnost za učvršćivanje i unapređenje tih odnosa na dobrobit oba naroda, dok je Papajanopulos izrazio je zahvalnost Dačiću i njegovim saradnicima zbog konstruktivnih razgovora koji vode produbljavanju saradnje.

S grčkom delegacijom su se sastali i državni sekretar Vladimir Božović i direktor policije Milorad Veljović.

Tokom sastanka, dogovorena je podrška grčke policije za pomoć oko vizne liberalizacije i rešavanje problema lažnih azilanata, kao i unapređenje saradnje u oblasti unutrašnje kontrole, saradnje specijalnih jedinica policije, kao i Jedinice za zaštitu učesnika u krivičnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: