SRS bi ulicu Slobodana Miloševića

Odbornička grupa SRS podnela je Komisiji za nazive delova naseljenih mesta inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom Slobodana Miloševića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.12.2012.

17:43

Default images

To je izjavio na vanrednoj konferenciji za novinare Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora SRS.

Jakšić je kazao da je nekadašnji predsednik SR Jugoslavije i Republike Srbije "mučki ubijen u Haškom tribunalu 11. marta 2006. godine" i da je bio "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

"Bez obzira na očigledne političke, ideološke i sve druge razlike, politički progon dr Vojislava Šešelja i srpskih radikala u jednom delu njegove vladavine, Milošević je herojskom odbranom države i srpskog naroda u toku procesa u Hagu zaslužio da se jedna ulica u Novom Sadu nazove njegovim imenom", rekao je Jakšić.

Predsednik novosadskih radikala je kazao da su podsticaj da sada pokrenu takvu inicijativu bile "sramne presude Haškog tribunala u poslednjih mesec dana kojima su osvedočeni ratni zločinci, kriminalci i ubice pušteni na slobodu, a Srbima se izriču drakonske kazne".

"Novi Sad, kao drugi grad po veličini grad u Srbiji, mora da pokaže prkos i da iskaže protest zbog sramnih presuda u Hagu", rekao je Jakšić, dodajući se u SRS očekuju da Novi Sad pokaže političku mudrost i zrelost i podrži inicijativu.

On je dodao da radikali zahtevaju da se njihova inicijativa nađe na dnevnom redu prve naredne sednice Komisije za nazive delova naseljenih mesta i na sednici Skupštine grada 21. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: