TS: Ispitati privilegije Miškovića

Organizacija TS ističe da se hapšenje Miškovića ne odnosi na korupciju već na lično bogaćenje i da bi za korupciju bitnije bilo ispitati otkud mu privilegije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.12.2012.

13:10

Default images

Transparentnost Srbija je danas pozdravila pojačane aktivnosti policije i tužilaštva na rasvetljavanju slučajeva u kojima se sumnja na kriminalne radnje u privatizaciji ili nakon nje.

"Istraživanje i kažnjavanje korupcije i drugih oblika kriminala ne sme da zavisi od političke volje ili podrške za evrointegracije, već mora biti zasnovano na stabilnim domaćim institucijama koje obavljaju poslove u okviru svoje redovne nadležnosti, jasno definisane Ustavom i zakonima", navodi se u saopštenju TS.

Povodom hapšenja vlasnika kompanije Delta Miroslava Miškovića i grupe direktora privatizovanih putarskih preduzeća, TS navodi da se krivična prijava protiv njih ne odnosi na korupciju, već na moguće mahinacije u poslovanju tih privatnih preduzeća radi ličnog bogaćenja vlasnika i kršenja obaveza iz ugovora o privatizaciji.

"Za borbu protiv korupcije bilo bi od većeg značaja da se ispitaju raširene sumnje u privilegovan status Miškovića, ali i bilo kog drugog vlasnika krupnog kapitala kod organa vlasti, skriveno finansiranje političkih stranaka, a naročito javno izrečene tvrdnje prvog potpredsednika Vlade o ljudima iz vlasti koji su dobijali od Miškovića 30 do 50 hiljada (evra) mesečno", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: