USS: Predlog u Vladi, nema odgovora

Predlog DSS-a za ocenu ustavnosti Uredbe o kontroli prelaska administrativne linije Vladi je upućen 2. novembra, ali odgovora još nema, kažu iz Ustavnog suda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2012.

20:56

Default images

USS je najavio za sutra pripremnu sednicu radi razjašnjenja spornih ustavnopravnih pitanja u vezi sa pokretanjem postupka za ocenu ustavnosti.

Podsetimo, predsednik DSS Vojislav Koštunica zatražio od Ustavnog suda Srbije da se što pre izjasni o ustavnosti sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Prenosimo odgovor Ustavnog suda na pitanje Radija B92 kada će odlučivati po zahtevu DSS-a:

Povodom Vašeg upita obaveštavamo Vas o sledećem:

U predmetima ocene ustavnosti Uredbe o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u matičnim knjigama za područje Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, Uredbe o kontroli prelaska administrativne linije prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, Uredbe o posebnom načinu priznavanja visokoškolskih isprava i vrednovanja studijskih programa univerziteta sa teritorije AP KiM koji ne obavljaju delatnost po propisima Republike Srbije i Uredbe o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u katastru zemljišta za AP Kosovo i Metohija, Ustavni sud će, u skladu sa Poslovnikom o radu Ustavnog suda, sutra, 11. decembra 2012. godine, održati pripremnu sednicu radi razjašnjenja spornih ustavnopravnih pitanja u vezi sa rešenjem o pokretanju postupka i predloga ovlašćenog predlagača za ocenu ustavnosti i zakonitosti navedenih uredbi.

U predmetu IUo-628/2011-ocena ustavnosti i zakonitosti Uredbe o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u matičnim knjigama za područje Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, Ustavni sud je na sednici prvog Velikog veća, održanoj 24. oktobra 2012. godine, povodom inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti navedene uredbe, doneo rešenje o pokretanju postupka. Rešenje o pokretanju postupka Sud je, 14. novembra 2012. godine, uputio na odgovor Vladi Republike Srbije, a rok za davanje odgovora je 30 dana od dana prijema rešenja. Osim toga, Vladi je, po prijemu predloga Demokratske stranke Srbije za ocenu ustavnosti navedene uredbe od 24. oktobra 2012. godine, 27. novembra 2012. godine i ovaj predlog upućen kako bi ga Vlada uzela na razmatranje, prilikom davanja odgovora na ustavnopravna pitanja postavljena u rešenju o pokretanju postupka od 24. oktobra 2012. godine.

U predmetu IUo-774/2011-ocena ustavnosti Uredbe o kontroli prelaska administrativne linije prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, Ustavni sud je 29. juna 2012. godine predlog organa jedinice lokalne samouprave opštine Kosovska Mitrovica uputio na odgovor Vladi Republike Srbije, a rok za davanje odgovora bio je 15 dana od dana prijema dopisa Suda. Takođe, predlog Demokratske stranke Srbije od 24. oktobra 2012. godine za ocenu ustavnosti navedene uredbe Vladi je upućen 2. novembra 2012. godine. Rok za davanje odgovora bio je 30 dana od dana prijema dopisa Suda. Zaključno sa 10. decembrom 2012. godine Sudu nije dostavljen nijedan od odgovora.

U predmetu IUo-869/2012-ocena ustavnosti Uredbe o posebnom načinu priznavanja visokoškolskih isprava i vrednovanja studijskih program univerziteta sa teritorije AP KiM koji ne obavljaju delatnost po propisima Republike Srbije, Ustavni sud je predlog Demokratske stranke Srbije od 24. oktobra 2012. godine za ocenu ustavnosti navedene uredbe Vladi Republike Srbije uputio 20. novembra 2012. godine, a rok za davanje odgovora je 30 dana.

U predmetu IUo-870/2012-ocena ustavnosti Uredbe o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u katastru zemljišta za AP Kosovo i Metohija, Ustavni sud je predlog Demokratske stranke Srbije od 24. oktobra 2012. godine za ocenu ustavnosti navedene uredbe Vladi Republike Srbije uputio 27. novembra 2012. godine, a rok za davanje odgovora je 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: