Kosovska Mitrovica: Dve eksplozije

Dve eksplozije u Kosovskoj Mitrovici. Prva oko 10.30 časova u Ulici kralja Petra I, druga oko 14.30 u Ulici Džona Kenedija, obe u severnom delu.Nema povređenih.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 06.12.2012.

12:30

Default images

U obe eksplozije je pričinjena samo materijalna šteta.

Obe eksplozije su se desile na zgradama na kojima se vršilo renoviranje, javlja Tanjugov izveštač sa mesta zbivanja.

Tom prilikom povređenih nije bilo, a oštećeno je jedno putničko vozilo marke "golf".

Eksplozija se dogodila na 50 metara od studentskih domova i studentske menze. U trenutku eksplozije na skelama je bilo nekoliko građevinskih radnika koji su ostali nepovređeni.

Na mestu zbivanja su pripadnici kosovske policije i KFOR-a koji su započeli istragu. Ovo je druga eksplozija u Kosovskoj Mitrovici danas - prethodno su, oko 10.30 časova, nepoznate osobe bacile eksplozivnu napravu u Ulici kralja Petra u severnom delu Kosovske Mitrovice, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na obližnjoj zgradi.

Regionalni portparol Kosovske policije (KP) Besim Hoti izjavio je Tanjugu da se prva eksplozija dogodila u blizini autobuskog stajališta u Ulici kralja Petra I, a motivi i počinioci ovog kriminalnog akta su još nepoznati.

"Još ne znamo o kakvoj vrsti eksplozije se radi, čekamo analize istražne i forenzičke jedinice koje će utvrditi vrstu eksploziva koja je korišćena tokom ovog kriminalnog akta", rekao je Hoti.

Slučaj je registrovan kao izazivanje opšte opasnosti i još se čekaju službeni izveštaji koji će utvrditi više detalja o ovom slučaju, dodao je policijski portparol.

Zamenik regionalnog direktora Kosovske policije za sever Ergin Medić je rekao da se eksplozija desila na zgradi čije je renoviranje u toku.

U trenutku eksplozije na uređenju fasade na zgradi ispred koje je došlo do detonacije radili su radnici koji su bili na skelama, ali na sreću niko od njih nije povređen.

Specijalizovane ekipe sprovode uviđaj, a motivi i počinioci još su nepoznati, kazao je Medić i dodao da se nepoznate osobe terete za izazivanje opšte opasnosti.

"Još ne znamo o kakvoj vrsti eksplozije se radi, čekamo analize i izveštaj ekipa koje su na terenu", kazao je Medić.

Kako javlja Tanjugov izveštač s mesta zbivanja, u eksploziji je oštećena i trafika za prodaju autobuskih karata u kojoj u tom trenutku nije bilo nikog.
Projekat obnove fasade zgrade ispred koje je došlo do eksplozije finansirala je Administrativna kancelarija kosovke vlade u Kosovskoj Mitrovici, na inicijativu građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: