Jugoremedija: Oduzimanje imovine

Istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Goran Zec doneo je rešenje o privremenom oduzimanju tri stana bivšem generalnom direktoru Fabrike lekova "Jugomedija".

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

14:17

Default images

Portparolka Višeg suda Branislava Golijanin.je rekla da je imovina oduzeta Zdravku Deuriću (49) zbog postojanja osnovane sumnje da ta imovina proističe iz krivičnog dela,

Jednosoban stan od 36,18 kvadrata nalazi se u Novom Sadu, a dve garsonjenje, od po 19 kvadrata, u zrenjaninskom naselju „Rade Končar“.
Golijaninova je izjavila da je u zrenjaninskom pravosuđu to prvi slučaj oduzimanja imovine zbog sumnje da proističe iz krivičnih dela.

Okrivljeni Deurić i njegovi branioci uložili su žalbu na rešenje koje je istražni sudija Zec doneo na predlog Višeg javnog tužilaštva.

Istražni sudija nije prihvatio predlog Tužilaštva za oduzimanje dva stana od bivše finansijske direktorke „Jugoremedije“ Akice Malušic (48), jer je ocenio da ne postoji osnovana sumnja da je imovina stečena na nezakonit način.

Oba stana su u Zrenjaninu, od kojih se jedan vodi na ime Mileta Beslaća. Na takvo rešenje istražnog sudije Zeca, Više javno tužilaštvo je uložilo žalbu, rekla je Golijaninova.

U Višem sudu se vodi krivični postupak protiv Deurića i troje njegovih, bivših, saradnika u „Jugoremediji“, Ankice Malušić, Milane Zlokas i Natalije Deurić, osimnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, kao i protiv sudskog veštaka Stevana Gregovića.

Prema navodima iz krivične prijave, oni su, pri osnivanju novih privrednih društava “Luksol-farmacija“ i “Penfarm“ u Zrenjaninu, nerealnom procenom zemljišta i prenosom licenci, oštetili „Jugoremediju“ za 600 000 evra.

Na zahev Hipo Aple Adrija banke, sudija Privrednog suda Gordana Kocić donela je juče rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka i za stečajnog sudiju u „Jugoremediji“ odredila Radovana Savića.

U zrenjaninskoj fabrici lekova isključena je struja 16. novembra. Celokupna imovina je odavno pod hipotekom, a 460 radnika je već celu godinu bez posla i plate.

U vlasništu države je 42 odsto akcija fabrike, a ostatak se vodi na oko 4000 malih akcionara. Fabrika lekova u Zrenjaninu počela je da radi 1964. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: