Cvetković dao ostavku kao poslanik

Poslanik DS i nekadašnji premijer Mirko Cvetković podneo je ostavku na poslaničku funkciju, koju je nadležni skupštinski odbor odmah konstatovao.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.12.2012.

15:08

Default images

Kako je rekao predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić, Cvetković je ostavku podneo u skladu sa zakonom, overenu u sudu i lično predatu na pisarnici.

Pošto je Administrativni odbor potvrdio ostavku, ostaje da je konstatuje Skupština Srbije, nakon čega bi Cvetkovića u poslaničkim klupama trebalo da zameni Srđan Milivojević iz Kruševca, koji je i u prethodnom mandatu bio poslanik DS.

Dragan Đilas je 25. novembra na vanrednoj izbornoj skupštini DS, na kojoj je izabran za predsednika stranke, rekao da "svi ministri koji su sedeli u vladi koja nije dobila od građana prelaznu ocenu treba da razmisle da li i dalje treba da sede u parlamentu i predstavljaju DS, i to bez obzira na to što su neki od njih dobro radili svoj posao".

Do sada su ostavke podneli Snežana Malović i Oliver Dulić.

Inače, bivši premijer Cvetković je odlazak iz skupštinske sale najavio još u julu, kada je predao dužnost Ivici Dačiću.

"Ostaću na mestu poslanika još nekoliko meseci, a od januara iduće godine idem u privatni biznis", rekao je tada Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: