DSS: Skupština da ne radi zbog KiM

DSS traži od Skupštine da prekine rad i tako se solidariše sa građanima koji na Jarinju protestuju protiv uspostavljanja "graničnog prelaza Srbije i Kosova".

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.12.2012.

10:46

Default images

Predsedavajuća sednici Vesna Kovač saopštila je da će republički parlament za sada nastaviti sa radom, a da će predsednk Skupštine Srbije Nebojša Stefanović odlučiti o zahtevu DSS.

Šef poslanika DSS Slobodan Samardžić zatražio je prekid zasedanja "na neodređeno, ili bar za danas", navodeći da protest građana nije štrajk, već borba za najvažnije interese države.

"Građani to čine ubeđeni da su u pravu, a DSS ih podržava u tome, jer smatramo da su zaista u pravu. Predlažemo da se sednica prekine na neodređeno vreme, ili bar danas, kako bi se izrazila politička solidarnost sa tim ljudima", kazao je Samardžić.

On je dodao da je možda potrebno da poslanici odu na Jarinje i da se "solidarišu sa onima koji na ciči zimi brane interese ove zemlje".

Poslanici su nastavili debatu o setu finansijskih zakona, među kojima je i zakon o javnim preduzećima, koji će, kako je naveo ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, omogućiti povlačenje države iz javnih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: