Buš stariji zadržan u bolnici

Bivši predsednik SAD, 88-godišnji Džordž Buš stariji zadržan je u bolnici zbog bronhitisa i za sada nema naznaka kada bi mogao da bude pušten na kućno lečenje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

22:15

Default images

Bivši predsednik SAD trebalo je tokom vikenda da bude pušten iz bolnice, ali je zbog nepromenjenog zdravstvenog stanja odlučeno da ostane na lečenju, rekao je portparol Metodist bolnice iz Hjustona Džordž Kovačik. On je kazao da je Bušovo stanje stabilno, ali da uprava bolnice ne žuri da ga pusti kući dok se kašalj u potpunosti ne smiri.

Tokom pregleda je ustanovljeno da bivši predsednik nema upalu pluća, što bi moglo da bude veoma opasno za ljude u njegovim godinama.

Međutim, on boluje od posebne vrste Parkinsonove bolesti i mora da koristi motorizovana invalidska kolica.

Uz njega je u bolnici sve vreme supuga Barbara i drugi članovi porodice, a u nedelju ga je posetio i nekadašnji državni sekretar u njegovoj administraciji Džejms Bejker sa suprugom.

Buš stariji je bio predsednik SAD od 1988. do 1992. godine, a tokom Drugog svetskog rata je bio jedan od najmlađih pilota u američkoj vojsci i jednom prilikom je bio oboren od strane Japanaca dok je obavljao borbenu misiju iznad Pacifika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: