Teheran: Smog zatvorio škole

Zagađenje vazduha dostiglo je kritičan nivo zbog "zarobljenog smoga" u Teheranu, pa škole, univerziteti i vladine institucije neće raditi naredna dva dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

19:05

Default images

"Da bi izbegli dostizanje rizičnog nivoa, naređeno je da se zatvore ministarstva, instituti, univerziteti i škole širom provincije Teheran, osim gradova Damavand i Firuzkuh na severu", rekao je guverner istoimene pokrajine Morteza Tamadon.

Guverner provincije u kojoj živi oko 12 miliona Iranaca, apelovao na stanovništvo da smanji nepotrebna putovanja, posebno u iranskoj prestonici, prenela je agencija AFP.

Svake godine u ovo vreme, zagađenje primorava Irance na zatvaranje škola i vladinih institucija na nekoliko dana.

Zagađenje je dostiglo kritičan nivo u poslednjih nekoliko dana zbog zarobljenog smoga u iranskoj prestonici, kao i u nekoliko drugih velikih gradova, poput Isfahana i Araka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: