Vučić ove nedelje u SAD

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić boraviće ove nedelje u SAD, gde će najpre učestvovati na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Haškog tribunala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

07:42

Default images

Kasnije tokom nedelje biće u službenoj poseti Vašingtonu, u kome će imati niz susreta na visokom nivou u Pentagonu i Stejt departmentu.

Vučić će se tokom posete američkoj prestonici 7. decembra sastati sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, što će biti prvi sastanak ovog najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom.

Vučić će tokom boravka u Vašingtonu, dan ranije, održati i predavanje u Kongresu SAD na temu Srbija i evrointegracije , što je organizovano u saradnji ambasada Srbije i Kipra, koji sada predsedava EU.

Takođe, Vučić će imati i susrete u Stejt departmentu, a poslednjeg dana boravka, 8. decembra, boraviće u Ohaju, gde će obići Nacionalnu gardu te američke savezne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: