Očekuje se sneg, putari spremni

U Srbiji bi već sutra mogao da padne sneg, a putari kažu da spremno dočekuju zimsku sezonu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.12.2012.

13:23

Default images

Rešen je i problem oko održavanja 6 hiljada kilometara puteva, koje je trebalo da preuzmu lokalne samouprave.

U Putevima Srbije uveli su prvi stepen dežurstva, zbog padavina koje se očekuju narednih dana .

"Imamo dovoljne količine soli, zalihe su ostale od prošle godine 15 hiljada tona, ostatak do 72 hiljade tona stiže po dinamici koja je ranije određena, tako da će biti dovoljna količina soli i rizle za posipanje puteva", rekao je Milivoje Durković iz Puteva Srbije.

Putevi Srbije raspolažu sa 160 kamiona putaraca, 260 kamiona koji služe za čišćenje snega i posipanje soli i sa 309 drugih mašina. Da bi sve to funkcionisalo, u jednoj smeni radi 1970 radnika , koji su potpuno mobilni.

Od ove godine , odgovornost za održavanje oko 6 hiljada kilometara puteva u Srbiji trebalo je da preuzmu opštine kojima pripadaju. Ustanovljeno je međutim da opštine za to nisu spremne.

"Opštinski putevi koji su njima predati u februaru mesecu pa se nije znala nadležnost održavanja, konačno Ministarstvo za lokalnu samoupravu i naše Ministarstvo za saobraćaj su se dogovorili, mi ćemo održavati te puteve i ove zime , kao i prošle godine , po istom principu i po istoj tehnologiji rada", rekao je Durković.

Putevi Srbije, pored ovih 6 hiljada kilometara puta, zaduženi su za još 9.500 kilometara državnih puteva. Zimsko održavanje saobraćajnica traje do 31. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: