Karla del Ponte: Ne čudi me presuda

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte nije začuđena oslobađajućom presudom Ramušu Haradinaju već činjenicom da je bilo teško doći do dokaza.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

11:52

Default images

"Istraga protiv Haradinaja bila je veoma teška. Nije bilo saradnje Tužilaštva sa zemljom, nije bilo saradnje sa Kosovom, tako da je bilo veoma teško prikupiti dovoljno dokaza kako bi se podigla optužnica", rekla je Karla del Ponte u ekskluzivnoj izjavi Tanjugu.

Prema njenim rečima, bilo je teško prikupiti dovoljno dokaza, a i kada bi oni bili prikupljeni svedoci bi menjali njihove iskaze.

Iz tog razloga, Tužilaštvo je pokrenulo novi slučaj kako bi prikupilo dovoljno dokaza, ali, kako je dodala Del Ponteova, ni tada nije bilo u stanju da prikupi dovoljno dokaza.

Bivša glavna tužiteljka Haškog suda nije želela da komentariše zahtev Bena Emersona, advokata Haradinaja, Baljaja i Brahimaja, da se ona javno izvini zbog podizanja optužnice protiv njih, već se samo nasmejala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: