Miškovića ispituju zbog "Delreala"?

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću upućen je poziv za saslušanje u ponedeljak, 3. decembra, u MUP, saopštila je ta kompanija.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

19:03

Default images

Miroslav Mišković će se, u skladu sa svojom građanskom dužnošću, odazvati na upućeni poziv, navodi se u saopštenju.

Delta holding saopštava da su u prethodnom periodu sprovedena duga i opsežna istraživanja rada te kompanije, tokom čega je u potpunosti odgovoreno na sva pitanja o poslovanju kompanije.

"Blic" nezvanično saznaje da se poziv Miškoviću odnosi na slučaj "Delreal", u kom je sporno to što je pravo korišćenja "konvertovano" u pravo svojine nad zemljištem do auto-puteva E-70 i E-75, u Bloku 53 u Novom Beogradu.

Odnosno, kako objašnjava "Blic", umesto da Mišković plati to što preuzima svojinu nad zemljištem, ispalo je da država duguje njemu, to jest preduzeću "Delreal" i to oko milion evra.

Inače, "Delreal" je jedan od 24 sporna predmeta za koje je EU tražila da se preispitaju. Ta firma je, podsetimo, kupila svojevremeno 15 hektara zemljišta u Beogradu, u blizini auto-puta kod Kvantaške pijace. Aprila 2011. odlukom beogradskih vlasti na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i pratećih uredbi, izvršena je konverzija tog zemljišta kojom je, prema tvrdnjama Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać, napravljena šteta od 50 miliona evra. Konverzija je izvršena bez ikakve naknade, pa je tada reagovalo i Republičko javno pravobranilaštvo.

A da je Mišković "pod sumnjom" najavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, gostujući nedavno na B92, kada je rekao da se protiv Miškovića vode predistražne radnje. On tada nije rekao konkretno o čemu se radi.

Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je ranije da će i protiv Miškovića biti pokrenuta istraga ako za to bude razloga i dokaza da su u pitanju krivična dela.

"O tome je pričao i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić da na spisku spornih privatizacija ima predmeta koji će biti ispitani do kraja", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: