Objavljen snimak Brejvikovog napada

Norveška televizija NRK objavila je snimke terorističkog napada na sedište vlade u Oslu, koji je izveo Anders Bering Brejvik 2011. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

22:17

Default images

Na snimcima, preuzetim sa sigurnosnih kamera, vidi se kako Brejvik izlazi iz belog kombija, u kojem se nalazio eksploziv. Ubrzo nakon što se odvezao drugim kombijem, marke "fijat" usledila je eksplozija, u kojoj je stradalo osam osoba. Norveški premijer Jens Stolteneberg izbegao je napad, jer u tom trenutku nije bio u rezidenciji.

Brejvik je, zahvaljujući nepažnji obezbeđenja, parkirao kombi u blizini zgrade norveške vlade i aktivirao bombu.

Napad na vladu bio je prvi deo Brejvikovog plana. On je potom, preobučen u policijsku uniformu, otišao na ostrvo Utoja, koje se nalazi nedaleko od Osla, gde je nasumice pucao na učesnike letnjeg kampa mladih laburista. Tom prilikom ubio je 69 ljudi, uglavnom tinejdžera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: