Kfor: Smanjiti tenzije u Brđanima

Kfor nezadovoljan razvojem događaja u naselju Brđani u severnoj Kosovskoj Mitrovici, uz ocenu da predstavnici zajednica snose odgovornost za povećanje tenzija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

19:11

Default images

Predstavnici Kfora sastali su se danas s predsednicima opštine severna Kosovska Mitrovica Krstimirom Pantićem i opštine Zvečan Dragišom Milovićem u bazi Noting Hil kako bi razmotrili situaciju u Brđanima.

Kfor je, kako navodi u saopštenju, predstavnike zajednica informisao o tome da legalnost ili ilegalnost građevinskih radova ne potpadaju pod odgovornost Kfora niti je Kfor po ovom pitanju faktor odluke.

Kfor je upozorio predstavnike zajednice da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje se mogu protumačiti kao povećanje tenzija i ometanje progresa.

Kfor je, takođe, jasno rekao da samo četiri organizacije imaju ovlašćenje za nošenje oružja na Kosovu, a to su Kfor, Euleks, Kosovska policija i Kosovske bezbednosne snage.

Ukoliko Kfor primeti bilo koje druge naoružane osobe koje na bilo koji način prete da ugroze sigurno i bezbedno okruženje, međunarodne snage su u potpunosti ovlašćene da brzo i odlučno reaguju kako bi kaznili prestupnike. U tom cilju će predstavnici zajednica takođe snositi odgovornost, upozorava se u saopštenju.

Kfor svoju misiju obavlja odlučno, oprezno i nepristrasno i ohrabruje sve činioce da doprinesu dijalogu i mirnom donošenju rešenja.

Podsetimo, Srbi, revoltirani namerom Albanaca da u tom delu severnog dela Kosovske Mitrovice izgrade nove kuće, organizovali su 22. novembra protest u naselju Brđani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: