Gaza: Ubijen Palestinac

Izraelski vojnici ubili su blizu granice u pojasu Gaze jednog Palestinca što je prvo ubistvo otkako je stupilo na snagu primirje između Hamasa i Izraela.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

11:41

Default images

Izraelske snage potvrdile su samo da su ispalile "pucnje upozorenja" pošto su videle jednu grupu kako se kreće ka ogradi postavljenoj na granici, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Rojters navodi da je Hamas optužio Izrael da krši primirje i da će se žaliti Kairu koji je u njegovom uspostavljanju posredovao.

Prema rečima lekara, Anvar Kdeih (23) ubijen je pucnjem u glavu dok se približavao ogradi postavljenoj duž granice, a rođak ubijenog mladića, koji se nalazio na licu mesta, rekao je da je Kdeih želeo da na ogradu postavi zastavu Hamasa, koji upravlja pojasom Gaze.

On je kazao i da je jedan izraelski vojnik najpre pucao tri puta u vazduh, a da je zatim mladić pogođen u glavu.

Primirje, koje je stupilo na snagu u sredu, okončalo je osmodnevne sukobe u kojima je ubijeno 163 Palestinaca i šestoro Izraelaca, a obe strane su se saglasile da obustave neprijateljstva.

Međutim, detalji o pristupanju napetoj pograničnoj zoni nisu utvrđeni u kratkom dokumentu o prekidu vatre, već su ostavljeni za naredne dane. Lekari tvrde da je od početka primirja u pograničnoj zoni ranjeno sedam Palestinaca, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: