Izraelcima žao zbog primirja

Skoro polovina Izraelaca smatra da je njihova vlada trebalo da nastavi vojnu ofanzivu protiv Palestinaca u pojasu Gaze, dok je trećina za kopnenu invaziju.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.11.2012.

09:47

Default images

Ispitivanje javnog mnjenja, koje je sproveo insitut "Magar Mohot", pokazalo je da 49 odsto Izraelaca misli da je Izrael trebalo da nastavi da napada palestinske odrede koji ispaljuju rakete na njihovu teritoriju.

Odluku vlade da obustavi ofanzivu u Gazi, koja je trajala osam dana, dok u sredu nije uspostavljeno primirje, podržava 31 odsto Izraelaca, dok 29 odsto njih smatra da je Izrael trebalo da na Gazu pošalje kopnene trupe.

U najžešćem sukobu u poslednjih nekoliko godina između Izraela i Hamasa, koji kontroliše pojas Gaze, ubijen je 161 Palestinac, dok je na izraelskoj strani bilo pet žrtava.

Ista anketa pokazuje i da je opala podrška za partiju Likud premijera Benjamina Netanijahua i njegovog izbornog partnera partiju Izrael Bejtejnu, ali da ovaj blok tvrde struje i dalje može da formira sledeću vladu, javio je AP.

Izbori u Izraelu zakazani su za 22. januar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: