Denio: Lopta je u dvorištu Srbije

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine na političkom nivou je odlična vest, rekao je ambasador Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.11.2012.

20:22

Default images

On je, međutim, dodao da su potrebni i konkretni rezultati na osnovu kojih bi Savet ministara EU u decembru mogao da konstatuje napredak.

Denio je podsetio da je Srbija u decembru prošle godine dobila spisak uslova, a da će Evropska komisija čim uslovi budu ispunjeni moći da predloži Savetu ministara početak pregovora o pristupanju Srbije EU.

"Lopta je u vašem dvorištu. Što pre ispunite uslove, to će pre Evropska komisija to konstatovati i predložiti početak pregovora", rekao je Denio.

On je pozdravio nastavak dijaloga na političkom nivou kao odličnu vest, ali je istakao da to nije dovoljno samo po sebi, već da su potrebni i rezultati.

"Prema onome što čujem od srpskih vlasti, teško je da svi uslovi budu ispunjeni do decembra, ali mislim da će Savet moći da konstatuje napredak u dijalogu i ako se to potvrdi Savet će to navesti u zaključcima", poručio je Denio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: