Klintonova: SAD za trajno rešenje

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton rekla je povodom izraelske ofanzive na pojas Gaze da se SAD zalažu za "trajno rešenje" koje će promovisati stabilnost.

Izvor: Beta

Utorak, 20.11.2012.

23:26

Default images

Klinton je, na zajedničkoj konferenciji sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Jerusalimu, istakla da "cilj mora biti trajno rešenje koje će promovisati regionalnu stabilnost i istovremeno unaprediti bezbednost i legitimne aspiracije i Izraelaca i Palestinaca".

Američka državna sekretarka hitno je večeras doputovala u Izrael kako bi pomogla da se uspostavi primirje posle jednonedeljnih neprijateljstava između jevrejske države i ekstremista iz palestinske organizacije Hamas u pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će njegova zemlja pozdraviti diplomatsko rešenje krize, ali je zapretio daljom vojnom aktivnošću, navodeći da je spreman da preduzme "svaku" neophodnu akciju.

U okviru hitne posete Bliskom istoku, američka državna sekretarka će se, pored Netanjahua, sastati i sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom na Zapadnoj obali i liderima Egipta u Kairu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: