Hamas: Pripremimo se za kopneni rat

Lider militantnog krila Hamasa pozvao je "sve ratnike da se pripreme za kopneni rat sa Izraelom", dok se čeka ishod pregovora o obustavi vatre.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

13:41

Default images

Poruka Mohameda Deifa emitovana je tonski na televiziji Al Aksa, koju kontroliše Hamas u Gazi, i u njoj se ne spominje primirje, ističe BBC.

"Ratnici, pripremite se na kopnenu ofanzivu. Neprijatelj će platiti visoku cenu ako pomisli da uđe u Gazu. Ovo je samo početak", naveo je Deif.

U isto vreme, italijanska "Republika" objavila je intervju sa Abuom Muhamedom, vođom jedne od militantnih grupa, koji je rekao da su "prvi put sve palestinske formacije jedinstvene".

"Po prvi put postoji grupa koja koordinira sve formacije, od Hamasa pa naniže. Ako se prihvati primirje, prihvatiće ga sve grupe", rekao je on.

Ipak, ostavio je mogućnost nastavka sukoba, koji bi u tom slučaju "mogao da potraje".

"Mi možemo godinama ovako. Iskoristili smo jedan odsto onoga što imamo. A ako slučajno uđu u pojas Gaze, platiće", rekao je on.

Izrael je zasad odložio donošenje odluke o kopnenoj ofanzivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: