Spomenik OVK u Preševu

Iz Beograda još nema reakcija što je ispred zgrade Opštine Preševo, u petak otkriven spomenik palim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Izvor: Mondo

Utorak, 20.11.2012.

09:50

Default images

Na spomeniku piše da su ga podigli veterani Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, a na njemu je dvadeset sedam imena pripadnika OVPMB iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji su poginuli u vreme oružanih sukoba sa jugoslovenskim snagama na jugu Srbije, prenosi Mondo pisanje agencije Fonet.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je za FoNet da "istoriju svakog naroda treba poštovati" i da eventualna reakcija države ne zavisi od njega.

Predsednik Demokratske unije doline Skender Destani izjavio je da oni koji su podizali spomenika treba da računaju da može reagovati država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: