"Hag se nada daljoj saradnji sa BG"

Tužilaštvo Haškog tribunala se nada da će Srbija nastaviti saradnju u dostavljanju dokumenata neophodnih za tekuća suđenja, izjavio je savetnik Serža Bramerca.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.11.2012.

20:10

Default images

Frederik Svinen je tako prokomentarisao odluku Vlade Srbije da, zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima, saradnju s Tribunalom svede na tehnički nivo i da sa dnevnog reda skine sve zahteve za dostavljanje dokumenata Haškom sudu.

"Mi smo videli tu izjavu. Određen broj naših zahteva za pomoć je poslat u Beograd i verujemo da će vlasti na njih odgovoriti, što bi održalo dobru saradnju koju smo do sada imali", kazao je Svinen u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da je za Haški tribunal veoma važno "da na konkretne zahteve za pomoć bude odgovoreno".

Osvrćući se na oslobađujuću presudu hrvatskim generalima, Svinen je, istakavši da govori isključivo ispred tužilaštva, rekao da se radi o konačnoj odluci i konačnoj presudi, uprkos činjenici što su troje sudija glasali "za" a dva "protiv".

Svinen je kazao da tužilaštvo neće reagovati na oslobađajuću presudu Žalbenog veća. On je podsetio da će Bramerc 5. decembra u Savetu bezbednosti UN predstaviti redovni polugodišnji izveštaj o radu, kao i o saradnji Srbije i drugih zemalja bivše Jugoslavije s tim sudom.

Šef Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić je u petak objasnio da odluka srpskih vlasti ne znači da Srbija obustavlja saradnju s Tribunalom već je samo svodi na tehnički nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: