CG: Presuda će uticati na Prevlaku

Crnogorsko Udruženje boraca ratova od 1990. saopštilo da će oslobađanje hrvatskih generala negativno uticati na razgraničenje Crne Gore i Hrvatske na Prevlaci.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

22:54

Default images

Ovakva presuda Haškog tribunala na fonu je demonstracije sile, negiranja masovnih ratnih zločina i antisrpske politike, što će ozbiljno dovesti u pitanje odnose i stabilnost u regionu, saopštili su crnogorski borci. Tome ne doprinosi ni euforija u Hrvatskoj, smatraju oni.

Oni smatraju da Haški tribunal ima zadatak da opere ratne zločine hrvatskih oružanih snaga, a neposredni izvođač je predsednik tog suda Teodor Meron.

Udruženje smatra da će oslobađajuća presuda Gotovini i Marčaku negativno uticati i na procesuiranje ratnih zločina koje su počinile hrvatske oružane snage nad crnogorskim pripadnicima nekadašnje JNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: