Dveri protestovale ispred zgrade EU

Pokret Dveri danas je, zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Hagu, organizovao mirni protest ispred sedišta delegacije EU na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.11.2012.

17:29

Default images

Protestni skup, kome je prisustvovalo stotinak pristalica tog pokreta, protekao je bez incidenata, a zgradu EU obezbeđivali su pripadnici Žandarmerije.

Dveri smatraju da je haški sud oslobodio generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, optužene za ratne zločine nad Srbima tokom 1995. na osnovu političkih pritisaka Vašingotna i Brisela, kako bi Hrvatska mogla da uđe u EU, rekao je predstavnik Dveri Vladimir Glišić.

On je, podsetivši da je taj pokret i do sada bio "evroskeptičan" najavio u izjavi Tanjugu nove proteste protiv EU i zbog Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: