Musić ponovo preti samoubistvom

Novosađanin Darijan Musić osumnjičen za ubistvo svoje devojke Vladislave Červenke, nalazi se u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu jer preti samoubistvom.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 16.11.2012.

22:36

Default images

Razlog za njegovo premeštanje iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu u Beogradu je njegovo akutno teško psihičko stanje u koje je zapao posle zločina za koji se tereti.

U toj zatvorskoj zdravstvenoj ustanovi, u koju je premešten u četvrtak uveče, biće podvrgnut neuropsihijatrijskom posmatranju, da bi se utvrdilo njegovo psihičko stanje. Tokom boravka u pritvoru je, saznaju "Novosti", pokazivao suicidne ideje. Sa obrazloženjem da se psihički ne oseća dobro, nekoliko sati pre nego što će biti prebačen u bolnicu CZ, u sudnici Višeg suda u Novom Sadu, pred dežurnim istražnim sudijom Miroslavom Alimpićem, odložio je iznošenje svoje odbrane.

U prisustvu svog branioca advokata Vladimira Đuričića, mladić je kratko izjavio da nije sposoban da priča, i da je u lošem psihičkom stanju, jer će Vladislava biti sahranjena. Iz sudnice, u kojoj se zadržao oko pola sata, izašao je sa rešenjem o određivanju tridesetodnevnog pritvora.

"Kada će ponovo biti doveden pred istražnog sudiju, zavisi od njegovog zdravstvenog stanja," objašnjava Musićev advokat Đuričić. "Određen mu je pritvor do 30 dana, ali ne mora da bude saslušan u tom periodu ukoliko se ne bude osećao sposobnim, što znači da izjavu može dati i kada istekne vreme pritvora."

Musić (25) je uhapšen u blizini Novog Pazara u noći između 13. i 14. novembra.

On je veče pre hapšenja na svom profilu na Fejsbuku priznao da je ubio svoju devojku Vladislavu (25) i tada najavio samoubistvo.

Tom prilikom napisao je i da nije hteo da je ubije. Vladislava, sa kojom je živeo, pretučena je na smrt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: