Policajci razrešeni zbog Matića

Načelnik PU Stari grad Željko Perošević razrešen je dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog propusta pri iseljavanju porodice Matić.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.11.2012.

18:36

Default images

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv pomoćnika komandira Milosava Stikovića, zbog propusta pri pružanju asistencije u vezi s iseljenjem porodice vatrogasca Zorana Matić, u sredu 14. novembra u Višnjićevoj ulici u Beogradu.

Kako je danas saopštio MUP, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dao je nalog da se razreše dužnosti odgovorni za propuste pri pružanju asistencije u vezi s iseljenjem porodice vatrogasca Zorana Matić, sprovedene u sredu 14. novembra u Višnjićevoj ulici u Beogradu.

U skladu s tim nalogom dužnosti je razrešen načelnik Policijske stanice Stari grad Perošević i protiv njega je pokrenut i disciplinski postupak.

Takođe, pokrenut je postupak i protiv pomoćnika komandira Milosava Stikovića, kome je doneto rešenje o udaljenju do okončanja disciplinskog postupka, navedeno je u saopštenju.

Policija je u sredu iselila četvoročlanu porodicu vatrogasca Matića iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu i tom prilikom privela desetoro građana koji su došli da ga podrže.

Privedeni građani su najavili tužbu protiv policije.

Uveče istog dana po nalogu ministra unutrašnjih poslova i premijera Srbije Ivice Dačića obezbeđen je smeštaj, u hotelu MUP-a na Bežanijskoj kosi, za četvoročlanu porodicu Matić i saopšteno i da su građani, koji su pri protestu zbog iseljenja te porodice privedeni, pušteni iz policijske stanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: