Njujork traži 30 mlrd. $ zbog Sendi

Guverner države Njujork Endrju Kuomo zatražio je od federalnih vlasti u Vašingtonu 30 milijardi dolara za obnovu onog štro je porušenog u naletu uragana Sendi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2012.

21:14

Default images

U detaljnom spisku koji je prosleđen u Vašington, traži se 3,5 milijardi dolara za obnovu mostova, tunela, podzemne železnice i nadzemne železnice, i 1,65 milijardi dolara za obnovu kuća i zgrada uništenih u oluji.

Milijarde dolara su potrebne i za nadoknadu lokalnim vlastima za troškove prekovremenog rada za policiju, vatrogasce i ostale ekipe za vanredna dejstva.

Nekoliko milijardi dolara zajmova i grantova sa federalnog nivoa biće potrebno i za oživljavanje pogođenih poslovnih postrojenja. Procenjuje se da će šteta nastala uraganom Sendi preći 50 milijardi dolara, čime će skuplji biti samo uragan Katrina iz 2005.godine, koji je pogodio Nju Orleans i kada je šteta iznosila 145 milijardi.

Federalne vlasti su tada pomogle pogođeno područje sa 110 milijardi dolara. Predsednik Amerike Barak Obama posetiće u četvrtak Njujork da bi video kako napreduju radovi u obnovi grada, u kome i dalje 125.000 ljudi nema struju, a veliki broj benzionskih pumpi još je zatvoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: