Kosor:Nisam tražila progon Sanadera

Bivša hrvatska premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor negirala je da je tražila da se krivično goni njen prethodnik Ivo Sanader.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2012.

21:34

Default images

Kosorova je reagovala na današnje optužbe Sanadera na suđenju za ratno profiterstvo i dobijanje mita od kompanije Mol za preuzimanje upravljačkih prava u Ini, da su proces protiv njega organizovali ona i državni tužilac Mladen Bajić.

Kosorova je rekla da nije tražila da se iko progoni i da nije bilo nikakvih pritisaka ni na tužilaštvo ni na kancelariju za suzbijanje korupcije i organizovanog krininala.

"Izuzetno sam ponosna što u vreme dok sam bila premijerka na čelu izvršne vlasti nije bilo nikakvih političkih pritisaka na hrvatsko pravosuđe, pa tako ni na tužilaštvo ni na kancelariju. Smatrala sam da uvek borba protiv korupcije i kriminala mora biti u skladu s principom da se goni, bez obzira na ime i prezime i bez obzira na dužnost, a isključivo u okviru hrvatskih zakona", rekla je Kosorova. Ona je naglasila da lično nije tražila ni da se neko progoni, ni da se neko ne progoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: