Romni cilja na ozlojeđene belce

Republikanska stranka u SAD izgubiće svake naredne izbore ako bude igrala na političku kartu ozlojeđenih belaca, piše "Vašington post".

Izvor: Tanjug

Subota, 10.11.2012.

23:58

Default images

Samo ta grupacija ljudi ne može da bude njen jedini izvor glasova na izborima, navodi ovaj list.

Prestonički dnevnik u uvodniku nakon izbora analizira razloge neuspeha Mita Romnija, ocenivši da se on nije ni borio za glasove Afro-Amerikanaca kojih je 93 odsto glasalo za Obamu, ni Latinosa koji su sa 71 odsto podržali aktuelnog predsednika.

"Pažljivo odbijajući glasove Hispano populacije porukama da će se ukinuti Drim akt (Obamin program dozvole da imigranti ostanu u Americi) i korišćenje svake prilike da se upotrebi reč ilegalci, bio je Romnijev nastup. I onda očekuje da se na dan izbora sve uvrede zaborave", ističe "Post", ocenjujujući kampanju republikanskog predsedničkog kandidata.

Romni je istovremeno odbacio bilo kakvu pomisao da pokuša da dođe do crnačkih glasova, igrajući na podršku belih ljutih birača. Njegovi saradnici su čak govorili da je Kolin Pauel dao podršku Obami samo zato što je crnac, što vašingtonski dnevnik ocenjuje kao još jedan gaf u kampanji. Prema njihovom mišljenju, Amerika koja nije bela i nije Amerika, dodaje se u uvodniku.

List navodi da Romni i pored lošeg ekonomskog stanja u zemlji nije uspeo da pobedi Obamu, baš zato što se odmah odrekao 47 odsto birača koje smatra neradnicima i parazitima koji žele da žive na državnoj grbači.

"Post" podseća da je na letošnjoj republikanskoj nacionalnoj konvenciji čak 98 odsto učenika bilo bele rase. Republikanski konzervativci se opasno okreću ka belim biračima na jugu, zaključuje "Vašington post".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: