Pariz: Protest protiv islamista

Nekoliko stotina francuskih nacionalista protestovalo je u Parizu protiv islamističkih ekstremista, pevajući francusku himnu.

Izvor: B92

Subota, 10.11.2012.

21:32

Default images

Demonstranti su poručili da religiji nema mesta u njihovoj zemlji.

Jedan od demonstranata, Romen Siril, rekao je da je "Francuska uvek bila gostoprimljiva, ali da prvi put mora da se obračuna sa religijom koja ne može, niti želi da se integriše" u društvo, preneo je AP.

Pre tri sedmice, nekoliko desetina ekstremnih desničara upalo je u jednu nezavršenu džamiju da bi protestovalo zbog imigracione politike na osnovu koje je Francuska postala zapadna zemlja sa najvećim brojem muslimanske populacije.

Od oko 65 miliona stanovnika Francuske oko pet ili više od pet miliona su muslimani, mada po francuskom zakonu vlada ne vodi evidenciju o verskoj veroispovesti svojih građana.

Američka agencija je podsetila da je francuska vlada osudila anti-islamske ekstremiste. Današnji protest organizovala je nacionalistička grupa Republikanski otpor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: