BBC se ponovo izvinjava

Medijska kuća BBC je bila prinuđena da se izvini zbog emisije o zlostavljanju dece koju je emitovala, par sedmica posle skandala sa voditeljom Džimi Sevilom.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.11.2012.

18:59

Default images

Generalni direktor britanske mreže Džordž Entvisl saopštio je da emisija "Njuznajt" od 2. novembra, o seksualnom zlostavljanju dece u jednom domu u Velsu sedamdesetih godina, u kome je navodno učestvovao i jedan vodeći konzervativni političar tog vremena, nije trebalo da bude emitovana.

BBC nije naveo ime navodnog pedofila, ali je u komentarima na Tviteru pomenut Lord MekAlpin, jedan od glavnih savetnika tadašnje premijerke Margaret Tačer, koji je u petak izdao oštri demanti i zapretio tužbom.

Entivisl se izvinio MekAlpinu, uz obrazloženje da je sa sadržajem epizode upoznat tek pošto je emitovana, a dan ranije isto je učinio i BBC.

Žrtva zlostavljanja Stiv Mešam takođe se izvinio MekAlpinu. On je rekao da mu je '90-tih godina policija pokazala fotografiju navodnog zlostavljača, ali da mu je pogrešno rečeno da je na njoj MekAlpin. U petak mu je pokazana druga fotografija, kada je shvatio da to nije lord.

Mešam je u emisiji BBC ispričao da je u periodu '70-tih i '80- tih godina prošlog veka više stotina dece zlostavljano u domu za socijalno staranje Brin Estin u severnom Velsu.

Na navode Mešama, reagovao je i britanski premijer Dejvid Kameron koji je rekao da će tražiti da se novim ispitivanjem utvrde propusti u prvobitnoj istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: