Rim i crno tržište zlata i srebra

Finansijska policija Italije zaplenila više od 500 bankovnih računa u vrednosti od 163 miliona evra, u okviru istrage zbog ilegalne trgovine zlatom i srebrom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

23:13

Default images

Istragom je obuhvaćeno 118 osoba, prenela je agencija Ansa.

Policija je u saopštenju navela da je "zaplenila više od 500 bankovnih računa kako bi blokirala finansijska sredstva glavnih optuženika, u vrednosti od 163 miliona eura, što je vrednost poslova koje je ostvarila ta kriminalna organizacija od početka 2012. godine".

Vrh organizacije nalazio se u Švajcarskoj, a filijale su delovale u italijanskim gradovima Arecu, Marćanezeu i Kazertanu, navela je policija. Samo u poslednjoj godini su trgovali sa 4.500 kilograma zlata i 11.000 kg srebra.

U akciji nazvanoj "Fort Noks" policija je zaplenila i vilu u okolini Areca, u Toskani, koja je bila operativna baza organizacije.

Sva trgovina zlatom i srebrom odvijala se na crno mimo službenih puteva i direktnom razmenom gotovine za zlato.

Organizacija je u Švajcarsku vraćala zlatne poluge u vozilima prilagođenim za krijučarenje. Deo zlata koje je organizacija otkupljivala je poticao od krađa i provala, navodi Ansa.

Protiv umešanih podignuta je optužnica za udruživanje u zločinačku organizaciju, pranje novca, ilegalnu trgovinu zlatom i poresku prevaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: