Prijava zbog oglasa za abortus

Protiv ginekološke ordinacije "Gala medika", koja je objavila oglas na popust za abortus, zdravstvena inspekcija će pokrenuti prekršajni postupak.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

17:28

Default images

"Imajući u vidu da je navedena ordinacija vršila reklamiranje suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa zakonom", objašnjavaju u Ministarstvu zdravlja.

Oni naglašavaju da je na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti zabranjeno oglašavanje, odnosno reklamiranje zdravstvenih usluga, stručno-medicinskih postupaka i metoda zdravstvene zaštite u sredstvima javnog informisanja i u drugim nosiocima oglasnih poruka. Zakonom je predviđena i kazna za reklamiranje ovakve usluge u iznosu od 300.000 do milion dinara.

U zakonu piše da je dozvoljeno samo oglašavanje naziva zdravstvene ustanove, odnosno poslovnog imena privatne prakse, sedišta, delatnosti koja je utvrđena rešenjem o ispunjenosti uslova za obavljanje zdravstvene delatnosti, kao i radnog vremena.

Privatna beogradska klinika "Gala medika" na sajtu Kupovina .rs objavila je oglas o popustu na abortus od 25 odsto.

U oglasu, koji je objavljen pre nekoliko dana, navodi se da sve zainteresovane žene koje žele prekid trudnoće, umesto za 25.000 dinara, mogu to da urade za 18.000 dinara.

Kako je navedeno u oglasu, kupon se može iskoristiti do 20. decembra 2012. godine, a može se pokloniti i prijatelju.

Sporni oglas ubrzo je povučen sa sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: