Udruženja osudila postupak SBB-a

ANEM, UNS, NUNS i NDNV osudili su postupak kablovskog operatera SBB, koji je isključio TV Avala iz te mreže, da bi potom u mrežu uvrstio kanal preduzeća Pink.

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2012.

15:46

Default images

Ta udruženja traže od SBB da obavesti javnost kome je sve i na koji način ponudio mesto koje je ostalo upražnjeno gašenjem TV Avala, pošto je taj operater sam propisao da u slučaju praznog mesta u sistemu distribucije za njega mogu da konkurišu svi emiteri koji ispunjavaju uslove.

"ANEM, NUNS, UNS, NDNV ukazuju da će u slučaju izostanka zadovoljavajućeg odgovora smatra da je u konkretnom slučaju zloupotrebljen dominantan položaj i da je narušena konkurencija, odnosno da je SBB ograničio tržšte i primenio nejednake uslove poslovanja", ukazano je u saopštenju.

Savet Republičke radio-difuzne agencije je oduzeo dozvolu za rad TV Avala zbog neplaćanja naknada i odstupanja od programske koncepcije
na osnovu koje joj je izdata dozvola.

RRA je inače juče saopštila da novi TV kanal Pink 2 nije na frekveniciji koja je oduzeta TV Avala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: