Zoran Živković pravi novu stranku

Zoran Živković, bivši premijer i zamenik predsednika DS-a u vreme Zorana Đindića, izjavio je za Radio B92 da izlazi iz DS-a i da će napraviti novu stranku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2012.

00:00

Default images

Živković je to najavio nakon što je Boris Tadić u nedelju na sednici GO DS-a, dva meseca nakon što je na sednici 8. septembra najavio da će se kandidovati za predsednika DS-a, izjavio da od toga ipak odustaje i da će najverovatnije biti počasni predsednik stranke.

Živković kaže da je ovakav rasplet kraj Demokratske stranke kakva je stvorena pre više od 20 godina i da je ovo posebno kraj Demokratske stranke kakvu je vodio Zoran Đinđić.

"Ostajem u politici jer posao zbog kojeg sam u nju ušao i zbog kojeg je osnovana Demokratska stranka nije završen i to mi ne daje za pravo da ostanem van politike. Sigurno neću ući ni u jednu od postojećih stranaka jer pored mog lošeg mišljenja o aktuelnoj Demokratskoj stranci, sve ostale stranke su još gore", izjavio je Živković.

On kaže da će pokušati da napravi novu stranku koja će biti dostojna da nastavi tamo gde je Demokratska stranka stala pre osam godina.

"Postojeće stranke ne mogu da ostvare ciljeve zbog kojih sam ja ušao u politiku i što je još važnije zbog čega je i nastala Demokratska stranka. Treba napraviti novu stranku i sa ljudima koji se do sada nisu kompromitovali u svom političkom radu ili u svom životu, s pre svega novim ljudima na političkoj sceni koji će imati novu energiju, novu hrabrost i nove ideje koje će dovesti do toga da ostvarimo ono zbog čega se desio 5. oktobar, a ciljevi 5. oktobra još nisu ostvareni", kaže Živković.

On je još dodao da ta nova stranka neće biti nikakav pojedinačni, niti kolektivni spasilac Srbije nego će biti još jedna opcija o kojoj će građani moći da razmišljaju kada odu na glasanje.

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je da se neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju na izbornoj skupštini, 25. novembra. On je rekao da nije podržao ono što je danas formalizovano na sednici GO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: