Tači: Platforma Prištine je jasna

Platforma Prištine za dijalog su deklaracija o nezavisnosti Kosova, Ustav i zakoni i Rezolucija o normalizaciji odnosa sa Srbijom, izjavio Hašim Tači.

Izvor: B92

Nedelja, 04.11.2012.

21:20

Default images

"Moja platforma za razgovore sa Srbijom će biti Deklaracija o nezavisnosti Kosova, Ustav i zakoni i rezolucija Skupštine Kosova o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Mi ćemo raditi da obezbedimo bolji život naših gradjana u celoj zemlji", rekao je Tači u Gnjilanu.

Premijer Kosova je na novinarska pitanja o razgovorima sa Srbijom rekao da su o razgovorima informisani Skupština Kosova i političke partije, da je veoma značajno da je postignut široki konsenzus političkih partija i da postoji široka podrška SAD i Evropske unije u ovim razgovorima.

"Kao hitno je početak ili nastavak razgovora o svim sproazumima koje smo postigli u Briselu, kao što je integrisano upravljanje granicom, zatim potpuno uklanjanje paralelnih struktura bezbednosti i pravde, koje finacira i podržava Beograd, identifikacija nestalih tokom rata i drugo. Ovaj će se proces okončati integracijom Kosova u EU i NATO, ali i medjusobnim priznanjem Kosova od strane Srbije", kazao je on.

Ističući da vlada tesno saradjuje u ovom procesu sa opozicijom, pre svega DSK i AZBK, Tači je rekao da ti razgovori prevazilaze usko partijske i dnevnopolitičke interese i da je siguran da će stoga rezultati razgovora biti konkretni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: