"Putina ne muči sportska povreda"

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov potvrdio je da šef Kremlja Vladimir Putin ima staru sportsku potvredu, ali da to ne utiče na njegov rad.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2012.

08:47

Default images

Peskov je tako prokomentarisao pisanje lista „Vedomosti“ da Putin ne ide u posete inostranstvu zbog zdravstvenih problema, vezanih za staru povredi koja se pogoršala posle predsednikovog leta sa ždralovima na motodeltaplanu.

Putin je 6. septembra učestvovao u ornitološkom eksperimentu spasavanja retke vrste ždralova i leteći na motodeltapalnu pokazivao pticama pravac leta do zimovališta.

Ruski lider prolazi profilaktičke procedure, a glavna preporuka lekara je da se uzdrži od letova koji negativno utiču na stanje kičme, tvrdi list.

„Od leta sa ždralovima ništa se nije pogoršalo. Stara povreda je zaista postojala, ali o tome je bilo reči još u Vladivostoku“ (na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje), rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, čak nije reč o staroj, već naprosto o običnoj sportskoj povredi kada je Putin istegao mišić.

„I u Vladivostoku zapravo nismo ništa krili. Ssto se ostalog tiče, sadašnja nagađanja niza medija ne odgovaraju stvarnosti“, rekao je Peskov za radio „Komersant FM“.

Objašnjavajući zašto je Putin u poslednje vreme najčešće u podmoskovskoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu, pres sekretar kaže da predsednik ređe ide u Kremlj pre svega zbog saobraćajne situacije u Moskvi, „da ne bi pogoršavao probleme sa saobraćajem u prestonici“.

“Drugo, po rasporedu naprosto nema nekih ceremonijalnih manifestacija koje zahtevaju njegovo prisustvo u Kremlju sa protokolarne tačke gledišta”, dodao je Peskov.

"Vedomosti" su navele da se Putinova stara povreda pogoršala posle leta sa ždralovima što bi moglo da objasni niz otkazivanja njegovih poseta inostranstvu.

List podeseća da su u poslednjih mesec dana otkazane Putinove posete Turskoj, Bugarskoj i Indiji, a sa novembra na decembar pomeren samit Zajednice nezavisnih država u Ašhabadu, u Turkmenistanu.

Iste tvrdnje nedavno je iznela i agencija Rojters, koja je čak navela reči jednog izvora da će predsedniku možda biti potrebna hirurška intervencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: