Jahjaga: Crnogorci uskoro u ustavu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da će crnogorska zajednica, za najkasnije tri meseca, biti priznata u kosovskom ustavu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

22:36

Default images

Jahjaga je navela da će se time otkloniti prepreke za ostvarivanje punih diplomataskih odnosa Crne Gore i Kosova.

Crna Gora je priznala kosovsku nezavisnost i između dve države su uspostavljeni diplomatski odnosi, ali još uvek nije došlo do razmene ambasadora, što je Podgorica uslovila priznanjem crnogorske zajednica u kosovskom ustavu.

"Postoji dogovor kosovskog rukovodstva da crnogorsku zajednicu priznamo kao ustavnu kategoriju. To će biti urađeno novim amandmanima na ustav Kosova, koji će biti usvojeni najkasnije za tri meseca", kazala je Jahjaga Televiziji Crne Gore.

Prema njenim rečima, tim činom stvorili bi se uslovi za uspostavljenje punih diplomatskih odnosa između Crne Gore i Kosova.

"Time će se stvoriti uslovi za otvaranje ambasada u dve zemlje i to će poboljšati međudržavnu saradnju", ocenila je Jahjaga. Ona je dodala da su, inače, odnosi između Crne Gore i Kosova izuzetno dobri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: