Vučić: Država će pobediti tajkune

Pojedini tajkuni i kriminalci žele da obore ovu vladu. Ali, nećemo im dozvoliti da upravljaju zemljom i donose političke i ekonomske odluke, kaže Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

22:47

Default images

"Taj film neće više da gledaju. Država mora da pobedi," naglasio je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je u intervjuu Novostima rekao da je pre tri dana otkriveno da je jedna grupa po nalogu MUP-a prisluškivala najviše državne funkcionere, uključujući predsednika Tomislava Nikolića i njega.

Upitan odakle mu informacije da Miroslav Mišković hoće da ga skloni iz vlade i zašto sumnja da su sadašnji partneri iz vlasti u to upleteni, Vučić je rekao:

"O tome sam počeo da govorim tek kada je ta akcija uzela maha, a traje duže od mesec dana. Mišković je tu temu nametao u najdirektnijim razgovorima sa pojedinim političarima i biznis partnerima, ali i ljudima iz treće sfere. Ne mislim da je o tome razgovarao sa našim partnerima iz Vlade, pošto verujem da bi dobio negativan odgovor. Proverio sam određene informacije i njegove namere su mi bile jasne. Ovo je mali grad."

Upitan o sporu sa koalicionim partnerima o Smederevskoj Palanci, Vučić je rekao da je on rešen za minut.

"Sa Dačićem i Dinkićem sam razgovarao o strateškim pitanjima i o poverenju. Inače, nikome nisam pokazivao mišiće. Veoma poštujemo svoje partnere. Ali, svi u Srbiji znaju da je SNS ubedljivo najjača politička snaga i da danas ima podršku bezmalo kao sve ostale stranke zajedno. Želimo da se ta činjenica poštuje. Poštujemo partnere, ali tražimo i poštovanje za sebe."

On je demantovao da je preuzeo neke Dačićeve ingerencije i dodao da sa premijerom dobro sarađuje.

Ceo intervju koji je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dao "Novostima" prenosimo ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: