Vučić: Nikolića i mene prisluškuju

BIA informisala ministra Vučića da je pre tri dana deo MUP-a izdao nalog da mu se prisluškuje telefon, a da predsednika Nikolića prisluškuju već duže.

Izvor: Blic

Četvrtak, 01.11.2012.

20:30

Default images

Prvi potpredsednik Vlade Srbije ovu informaciju je potvrdio za "Novosti".

"Pre tri dana otkrili smo da je jedna grupa po nalogu MUP prisluškivala najviše državne funkcionere, uključujući predsednika Tomislava Nikolića i mene. Pokrenuće se opsežna istraga i vrlo brzo ćemo utvrditi o čemu se radi," rekao je Vučić.

Na pitanje "Novosti" da li zna ko su ti ljudi, prvi potpredsednik Vlade je odgovorio: "Ne bih dalje da govorim. Neko je sigurno očekivao da ću da živim u žabokrečini, da ne menjam ništa i da se ne zameram nikome. A, mnogima sam se zamerio. Svoj i život moje dece pretvorio sam u pakao. Ali, nemam straha. Ako narod ima drugo rešenje, neće nam pasti kruna sa glave. Nemam čega da se krijem i koga da se plašim. Jedino brinem da se ne osramotim pred narodom."

Kako piše Blic, originalan dokument naredbe za prisluškivanje Vučićevog telefona je direktno izvađen iz predmeta i odnet Vučiću. Ko je to uradio, za sada nije poznato, ali je ovo otkriće izazvalo skandal kakav nije zapamćen u policiji. "Po dobijanju dokumenta, Vučić je odmah na noge podigao bukvalno ceo vrh policije, tražeći da se ispita ko je smeo da se drzne da uradi ovako krupnu zloupotrebu", dodaje Blic.

Utvrđeno je da je naredbu izdala Uprava kriminalističke policije, zbog čega sada funkcionerima ove najvažnije Uprave srpske policije preti hapšenje zbog nezakonitog prisluškivanja, piše još Blic i dodaje da , prema do sada utvrđenim činjenicama, ni direktor policije Milorad Veljović, ni ministar policije Ivica Dačić nisu znali za naredbu o prisluškivanju Vučićevog telefona.

S druge strane, RTS saznaje iz krugova bliskih vladi, da je nalog za prisluškivanje Vučića izdat po zahtevu interesnih grupa, uz pomoć nekoga iz vrha policije, a zbog uznimirenosti Vučiću je pojačano obezbeđenje, dok je Tužilaštvo već pokrenulo istragu.

Isti izvor RTS-a tvrdi da predsednika države dugo prisluškuju, o čemu je i Nikolić sinoć govorio u emisiji RTS-a "Svedok".

"Mi smo tu upali u zmijsko gnezdo, među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, među ljude koji su se drznuli da prisluškuju najpre mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će morati da se istraži do kraja. Tako u Srbiji ne može da se živi", rekao je sinoć Nikolić.

I list "Danas" ima sličnu tezu i piše da su određeni biznismeni i kriminalci uz pomoć pojedinih pripadnika policije prisluškivali Nikolića i Vučića, a da je to u državnom vrhu shvaćeno kao priprema državnog udara. Taj list dodaje da se izdavanje naloga za prisluškivanje vremenski poklapa sa javnom polemikom između Vučića i vlasnika kompanije "Delta" Miroslavom Miškovićem, i Vučićevom izjavom da Mišković nije jači od države.

Prema izvorima "Danasa", raspored Vučićevog kretanja, do koga se došlo prisluškivanjem, dostavljen je i pripadnicima podzemlja. Zbog toga je nivo obezbeđenja Vučića, koji je i ministar odbrane i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, podignut na viši nivo. Od prekjuče Vučića, sem pripadnika Vojske Srbije, čuvaju i naoružani pripadnici BIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

262 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: