Pokušao da otme dečake ispred škole

Nepoznata osoba stara oko 40 godina pokušala je u proteklih nekoliko dana, ispred OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu da otme četiri dečaka, saznaje "Pres".

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2012.

07:59

Default images

Sve je otkriveno pošto je jedan od mališana koji ide u četvrti razred uspeo da pobegne otmičaru i ispriča roditeljima šta se dogodilo. Posle toga i ostala tri dečaka su otkrila da je muškarac i njih pokušao da kidnapuje.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je više dana kružio u automobilu oko škole koju pohađa mnogo đaka i tražio pogodnu žrtvu za otmicu. On je dosad pokušao samo da kidnapuje dečake trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole "Pavle Savić".

"Prvo je pokušao da otme jednog dečaka na, tako da kažem, fin način. Nudio mu je čokolade, bombone i tako pokušavao da ga namami u automobil", kaže jedan od roditelja čije dete ide u tu mirijevsku školu i dodaje: "Kada nije uspeo, na sličan način je to pokušao još u dva navrata i jednom gotovo i uspeo, ali se dečak u poslednjem trenutku predomislio i nije ušao u automobil".

Ovaj više nego zabrinuti roditelj kaže da je ceo slučaj otkriven pošto je jedan dečak iz četvrtog razreda uspeo da izbegne gotovo sigurno kidnapovanje.

"Pošto je otmičar uvideo da neće uspeti da bez sile namami nekog od mališana da uđe u auto, odlučio se da upotrebi fizičku snagu. Čekao je pogodan trenutak i metu. Kada je video tog četvrtaka, on se zaleteo i pokušao da ga otme u jednoj od manjih ulica. Ipak, dečak je uspeo da se otrgne i nekako pobegne", kaže on.

On dodaje da je uplašeni dečak došao kući i ispričao roditeljima šta se dogodilo.

"Posle toga javila su se još tri dečaka, koji su ispričali da je njih takođe neki čovek starosti oko 40 godina pokušao da namami da uđu u automobil i da im je zauzvrat nudio slatkiše i neke druge poklone. Posle tih priznanja roditelji su se s razlogom uplašili za svoju decu i slučaj prijavili i nadležnima u školi i policiji", kaže izvor "Presa" i dodaje da bi bilo čudno da su se ti dečaci dogovorili da se na tako grub način šale sa svima.

Kako saznaje list, roditelji dece koja idu u Osnovnu školu "Pavle Savić" organizovali su se, pa je svaki dan i na svakom školskom odmoru neko od njih zadužen da stoji ispred škole sve dok sva deca ne odu kućama ili po njih ne dođu roditelji.

"Iako smo pokušaje kidnapovanja prijavili, nismo primetili da se išta promenilo. Zato smo odlučili da uzmemo stvari u svoje ruke i da zaštitimo svoju decu", kratko je rekao jedan od ogorčenih roditelja.

Dečak koga su reporteri "Presa" zatekli juče pored ove škole ispričao je da deca u školi pričaju o dečaku iz četvrtog razreda koga je pokušao da otme neki čovek ispred pekare u blizini.

"Kada se taj dečak vraćao iz pekare za vreme odmora, ispred njega se na ulici zaustavio automobil i čovek ga je pitao za neku ulicu u Mirijevu. Dečak mu je objasnio gde je, ali mu je ovaj tražio i da uđe s njim u auto da mu pokaže. Pričali su i da mu je, pošto nije hteo da uđe u auto, taj čovek prešao točkovima preko stopala. Ne znam da li je sve to istina ili samo izmišljena priča", kaže dečak.

Pokušaji otmica ispred škole

Sredinom septembra ove godine u mestu Novi Ledinci na Fruškoj gori sredovečan muškarac pokušao je da otme troje dece u blizini osnovne škole.

U decembru prošle godine bilo je nekoliko pokušaja otmice dece ispred OŠ "Vlada Obradović Kameni" u beogradskom naselju Ledine.

Ispred osnovnih škola u Futogu i Veterniku u oktobru i novembru 2011. pedofil je napao četvoro dece, pokušao da ih otme i seksualno iskoristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: