U Francuskoj abortus besplatan

Francuski parlament danas je usvojio zakon koji predviđa da abortus bude besplatan.

Izvor: Beta

Petak, 26.10.2012.

20:47

Default images

Posle odobrenja Parlamenta, zakon treba da odobri i Senat, od koga se očekuje da podrži ovo zakonsko rešenje. Čak i ako Senat ne odobri zakon, poslednju reč ima parlament.

Francuski zavod za zdravstveno osiguranje do sada je pokrivao troškove abortusa za maloletnice i siromašne žene, a drugim ženama isplaćivana je nakanda u visini do 80 odsto cene procedure, koja može da košta i do 450 evra.

Zakon koji je danas usvojila skupština takođe predviđa besplatnu kontracepciju za tinejdžere uzrasta od 15 do 18 godina.

Pojedine organizacije se, međutim, žale da je cena tek jedna prepreka u pogledu pristupa abortusu. One navode da doktora koji vrše tu proceduru ima premalo i da pacijentkinje nemaju dovoljno informacija koje bi ih uputile na njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: