Damask: 5 poginulih u eksploziji

U eksploziji bombe u Damasku danas je, prvog dana primirja u Siriji povodom Kurban-bajrama, poginulo najmanje pet ljudi, saopštili su opozicioni aktivisti.

Izvor: Beta

Petak, 26.10.2012.

18:14

Default images

Državna agencija SANA javila je da je eksplozija u južnom predgrađu sirijske prestonice nanele veliku štetu i da je bilo "nekoliko žrtava", ali se u izveštaju ne navodi šta je bila meta napada.

Sirijske snage u Damasku i drugim gradovima često su bile meta eksplozija bombi podmetnih u vozila.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava i druge opozicione grupe naveli su da je u eksploziji poginulo najmanje pet, dok je ranjeno više od 30 ljudi, među kojima je bilo i dece.

Eksplozija se dogodila blizu jedne džamije i oštetila je nekoliko obližnjih kuća, saopštila je Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu koja se oslanja na mrežu aktivista na terenu.

Prekid vatre, koji je predložio izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi prekršen je u nekoliko gradova, ali je nasilje znatno smanjeno.

U oružanom napadu u Harastu, gradu pod kontrolom pobunjenika nedaleko od Damaska, prema Opservatoriji za ljudska prava, poginule su tri osobe, a prvog dana četvorodnevnog primirja zbog Kurban-bajrama borbe su se vodile i oko vojne baze na severozapadu zemlje. Napad u Harastu su iz zasede izvela dva pripadnika provladinih snaga.

Sirijska vojska pristala je na prekid vojnih operacija na četiri dana, počevši od danas pre podne. I ranije je u Siriji tokom 20-mesečnog građanskog rata proglašavano primirje, ali su ti napori propadali pošto su obe strane odbijale da polože oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: