Još jedna optužnica za "Ovčaru"

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Petra Ćirića iz Vrbasa zbog ratnog zločina protiv najmanje 193 ratna zarobljenika na farmi Ovčara 1991.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2012.

20:26

Default images

Zamenik tužioca Bruno Vekarić je izjavio da je optužnicom protiv Ćirića, zvanog Pero Ciganin, Tužilaštvo otvorilo četvrti po redu predmet u slučaju "Ovčara".

Ćirić se tereti optužnicom, podignutom 18. juna 2012, da je rukama i nogama udarao po raznim delovima tela ratne zarobljenike koji su bili primorani da kroz špalir protrče priliom ulaska u hangar na "Ovčari", nanoseći im pritom telesne povrede.

Drugi događaj koji tužilaštvo stavlja na teret Ćiriću tiče se formiranog streljačkog voda, iz kog je Ćirić vatrenim oružjem pucao na zarobljenike kada su oni popisani i u više navrata traktorom odveženi na Grabovo.

Pošto ih je streljao, po povratku sa Grabova ispred hangara na Ovčari Ćirić je učestvovao je i u streljanju poslednje grupe od desetak ratnih zarobljenika, navodi se u optužnici.

Vekarić je napomenuo da je pripremno ročište održano 1. oktobra, posle kog je početak suđenja zakazan za 15. novembar.

On je podsetio da je od ukupno 20 optuženih u dosadašnja tri premeta u slučaju "Ovčara" pravnosnažno osuđeno 15 okrivljenih na ukupno 207 godina zatvora, dok je pet lica oslobođeno optužbi.

Ćirić se, prema rečima Vekarića, nalazi na izdržavanju zatvorske kazne po presudi Okružnog suda u Novom Sadu, u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: