MK: Optužnica za petostruko ubistvo

Osnovno javno Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je Krivičnom sudu u Skoplju optužnicu protiv šest osumnjičenih za ubistva kod Smiljkovskog jezera.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2012.

18:52

Default images

Osnovno javno Tužilaštvo za gonjenje organizovanog kriminala i korupciju iz Makedonije saopštilo je nešto ranije da ima čvrste dokaze za slučaj petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera.

Inače, tužbeni akt stigao je u poslednji čas, jer je do ponoći morao stići u Krivični sud. U ponoć, naime, ističe rok od šest meseci u kome je Tužilaštvo bilo dužno da pokrene optužnicu, a osumnjičeni su mogli biti i oslobođeni.

Razlog za saopštenje koje je nešto ranije danas stiglo iz ovog tužilaštva su spekulacije u javnosti da ono ne može prikupiti dokaze za dela koja se pripisuju pritvorenima u slučaju ubistva petorice muškaraca na Veliki petak ove godine.

Juče je na mestu ubistva obavljena rekonstrukcija kojoj su prisustvovali istražni sudija, tužilac, odbrana, osumnjičeni, svedoci i zaštićeni ili kako ga ovde prema zakonu nazivaju, ugroženi svedok, koji je bio maskiran i objašnjavao detalje surove likvidacije četvorice mladića i jednog starijeg muškarca 12. aprila ove godine, koji su te večeri pecali ribu na jezeru.

Direktni izvršioci ubistva su, prema krivičnoj prijavi, braća Afrim i Agim Ismailović i Alil Demiri, dok su Fejzi Aziri i Rami Sejdi osumnjičeni za pomaganje. Alil Demiri i Afrim Ismailović su u bekstvu, a pretpostavlja se da su na Kosovu.

Premijer Nikola Gruevski zatražio je danas da se ne politizuje "slučaj Monstrum", nakon što je poslanik opozicione Demokratske stranke Albanaca Meral Ferati pokušala da prikaže učesnike kao nedužne građane, jer, kako je pitala, da li je moguće da frizer, domaćica, poljoprivrednik, šofer, stolar i prodavac knjiga budu teroristi ?

"Ovakvi primeri su neodgovarajući. Da li je neko stolar, profesor fakulteta, doktor nauka ili lekar, medicinska sestra, nije nikakav preduslov za to da li bi mogao biti izvršilac krivičnog dela ubistvo ili pomaganje ubistva. Posebno ukoliko policija kod njega pronađe čitav arsenal oružja", rekao je Gruevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: