DSS: USS da poništi dogovore sa PR

Poslanici DSS predali su Ustavnom sudu Srbije predlog za ocenu ustavnosti uredbi vlade donetih na osnovu dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

12:08

Default images

Članovi DSS predali su predlog za ocenu zakonitosti uredbi o kontroli prelaska granica, matičnim knjigama, katastru i priznavanju diploma visokoobrazovnih institucija.

Šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić rekao je novinarima ispred Ustavnog suda u Beogradu da je zatraženo i da se izvršenje uredbi obustavi do odluke suda.

"Krajnje je vreme bilo da podnesemo predlog i mislim da će uredbe biti poništene odlukom Ustavnog suda", rekao je Samardžić i napomenuo da je DSS Vladi Srbije ostavila dva meseca da to učini.

On je izrazio uverenje da će Ustavni sud raditi nepristrasno i hrabro na ovoj stvari.

"Uredbe se tiču pravno nejasnih dokumenata koje je prihvatio Borislav Stefanović na pregovorima u Briselu, ti dokumenti se zovu dogovoreni zaključci i oni se ne mogu unositi u pravnu sliku Srbije", dodao je Samardžić.

On je podsetio i na odluku Ustavnog suda Srbije da proglasi neustavnim pojedine odredbe Zakona o nadležnosti Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: