I u Austriji se kupuju poslanici

Savez za budućnost Austrije (BZO) podneo je prijavu protiv novoosnovane partije "Tim Stronah" zato što novcem kupuje poslanike.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

16:19

Default images

Iz Saveza je pet poslanika prešlo baš u tu novu stranku. Lider BZO Jozef Buher i poslanik u Evropskom parlamentu Evald Štadler optužili su lidera "Tim Stronah" Frenka Stronaha da podmićuje poslanike, nudeći im novac za prelazak.

Oni su time reagovali na prelazak čak pet njihovih poslanika u novu partiju, koja je sada stekla uslov i da osnuje poslanički klub još pre nego što je prvi put izašla na izbore.

Prema Buheru i Štadleru, Stronah je "preletačima" nudio svote do jednog miliona evra.

"Suočeni smo sa beskrupuloznom kupovinom poslanika od Stronaha i njegovih ljudi. Tako nešto još nismo doživeli u Austriji. Prvo je Stronah kupovao konje, zatim fudbalere i sada političare", rekao je Buher na konferenciji za štampu.

On je istakao da BZO neće dozvoliti da "jedan kanadski milijarder od Austrije pravi Diznilend".

Ukoliko državno tužilaštvo ne bude pokrenulo istragu, BZO je najavio da će podneti tužbu pred Višim pokrajinskim sudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: