Mićunović: Najvažnije sačuvati DS

Šef poslaničke grupe DS Dragoljub Mićunović izjavio je da postoji velika opasnost da se ta stranka podeli i da je sada najvažnije da se ona sačuva.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

23:37

Default images

On je dodao da je opstanak DS od strateške važnosti za Srbiju.

"S jedne strane, za to (podelu DS) postoji interes pojedinih finansijskih moćnika, koji bi želeli da podešavaju svojim interesima privredna i finansijska kretanja i DS učine zavisnom od vlasnika krupnog kapitala. Postoji i želja vladajuće koalicije da izdele DS, jer je u tom slučaju lakše 'vladati' u parlamentu", rekao je Mićunović u intervjuu Večernjim novostima od srede.

Mićunović je rekao da se nada da neće biti revanšizma ko god odnese pobedu na stranačkim izborima 10. novembra i dodao da je u tome "ključ opstanka stranke".

Upitan da li će ostati u stranci u slučaju da pobedi Dragan Đilas, Mićunović je naveo da stranka nije Đilasova, već njegova.

"Poslednji koji iz nje treba da izađe sam ja. Mogu samo da me isteraju, ali ne verujem da će se to desiti. Moja dužnost je da učinim sve da se ona ne pocepa i funkcioniše jedinstveno, jer bez DS teško će se nastaviti reformski procesi", ocenio je Mićunović.

Ceo intervju pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: