Nikolić: Srbiji ne trebaju ratovi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija više ne treba da vodi ratove, već da se mirnim putem bori za svoje interese.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

21:33

Default images

Na Pravnom fakultetu u Beogradu, na događaju kojim je obeleženo 100 godina od početka Prvog balkanskog rata, Nikolić je rekao da se "danas istina za borbu i pravdu vodi rečima" i da niko nema prava na tuđi život.

"Ne treba da vodimo ratove i ne smemo da zaboravimo ratove koje smo vodili", rekao je Nikolić na svečanoj akademiji kojoj je prisustvovao i poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, kao i neki ministri Vlade Srbije.

Nikolić je studentima Pravnog fakulteta poručio da budu aktivni, znatiželjni i da svaki trenutak iskoriste da nešto nauče.

"Mi danas nastojimo da vam obezbedimo miran život posvećen stvaranju", kazao je Nikolić studentima.
(Foto: Tanjug)
Predsednik Srbije je ocenio i da nikada nije dobro potomcima ostavljati probleme i nerešena pitanja, a studente je pozvao da se s ljubavlju odnose prema Srbiji.

Govoreći o Prvom balkanskom ratu, Nikolić je rekao da je zahvaljući njemu Srbija oslobodila Kosovo i Metohiju, ali i ukazao da treba biti svestan posledica ratova u kojima uvek na hiljade žena nose crninu.

"Potičem iz Kragujevca u kojem je hiljade žena bolno utabalo put do groblja", kazao je Nikolić.
(Foto: Tanjug)
Pre Nikolića studentima se obratio dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, a trenutno je u toku umetnički program posvećen Prvom balkanskom ratu.

Planirane su i projekcije kratkih filmova o Prvom balkanskom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: